Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εκεχειρία στη Γάζα χωρίς απελευθέρωση ομήρων, λέει ο Νετανιάχου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εκεχειρία στη Γάζα χωρίς απελευθέρωση ομήρων, λέει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια εκεχειρία έπειτα από έξι μήνες πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων. Αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε την Κυριακή.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έκανε τις δηλώσεις στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που ένας νέος γύρος συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας αναμένεται να ξεκινήσει στην Αίγυπτο.

Ο Νετανιάχου τόνισε πως παρά την αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ δεν θα ενδώσει στις «ακραίες αξιώσεις» της Χαμάς.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ είναι «ένα βήμα από τη νίκη» στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα από τη νίκη. Όμως, το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί είναι οδυνηρό και σπαρακτικό», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE