Μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό - Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης

Μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό - Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης

Σε κινητοποίηση βρίσκονται από το μεσημέρι πυροσβεστικές δυνάμεις για κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Πάχνας και Ανώγυρας, της Επαρχίας Λεμεσού και η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Όπως ανέφερε  ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυο οχήματα του Τμήματος Δασών, δυο των Βρετανικών Βάσεων, ένα της ΕΜΑΚ καθώς και πυροσβεστικά οχήματα των δυο κοινοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός ελέγχου η Πυρκαγιά στην Πάχνα – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, τα δυο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών καθώς κι ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, τα οποία επιχειρούν σε απρόσιτα από επίγεια μέσα μέτωπα της φωτιάς.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, που μέχρι στιγμής κατέκαυσε περί τα 7 εκτάρια ξηρών χόρτων και άγριας βλάστησης, δυσχεραίνουν οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE