Εκστρατεία για λαμπρατζιές στη Λεμεσό: Αυστηρά τα μέτρα πριν το Πάσχα - Κατηγορήθηκαν 13 ανήλικοι

Εκστρατεία για λαμπρατζιές στη Λεμεσό: Αυστηρά τα μέτρα πριν το Πάσχα - Κατηγορήθηκαν 13 ανήλικοι

Στην παρουσία των γονέων ή κηδεμόνων τους, καθώς και δικηγόρου, κατηγορήθηκαν γραπτώς 13 νεαρά πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν έξω από εκκλησίες, στο πλαίσιο σχεδίου δράσης της ΑΔΕ Λεμεσού, για πρόληψη φαινομένων που παρατηρούνται από το έθιμο της λαμπρατζιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 20:30 μέχρι και τα μεσάνυχτα, μέλη του αστυνομικού σταθμού Αγίου Ιωάννη, του ΟΠΕ Λεμεσού, της ομάδας «Ζ» και περίπολα, προχώρησαν σε ελέγχους στις εκκλησίες Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Μονοβόλικο, Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου, Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς, Αγίας Παρασκευής στην Επισκοπή και Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών.

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν τρεις 14χρονοι στην εκκλησία Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη. Άλλα δέκα νεαρά πρόσωπα εντοπίστηκαν στην εκκλησία Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών και οδηγήθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πολεμιδιών.

Όλοι κατηγορήθηκαν γραπτώς, στην παρουσία των γονιών ή κηδεμόνων τους, καθώς και δικηγόρου και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Το πρόσφατο επεισόδιο στη Δένεια με τον κατοχικό στρατό, ήρθε να υπενθυμίσει, με τον πιο ωμό τρόπο, πως η τουρκική κατοχή παραμένει ενεργή και προκλητική. Όσοι έσπευσαν να υποδεχθούν την λεγόμενη «εκλογή» του Τουφάν Ερχιουρμάν ως μια «ευκαιρία για επανεκκίνηση» στο Κυπριακό, βλέπουν πλέον την πραγματικότητα να τους διαψεύδει. Ο νέος κατοχικός ηγέτης, δείχνει από νωρίς ποιες είναι οι προτεραιότητές του- και αυτές βρίσκονται αναμφίβολα στην Άγκυρα.