Υπό κράτηση 21χρονος για υποβοήθηση άφιξης στην Κύπρο 25 παράτυπων μεταναστών

Υπό κράτηση 21χρονος για υποβοήθηση άφιξης στην Κύπρο 25 παράτυπων μεταναστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για 7 ημέρες εναντίον νεαρού ηλικίας 21 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την άφιξη χθες Πέμπτη, πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν 25 παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το σκάφος είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στην περιοχή έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, μέλη της οποίας μετέφεραν τους μετανάστες στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στον Πρωταρά.

Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 25 άτομα 15 άντρες, 2 γυναίκες, 5 παιδιά και 3 ασυνόδευτοι από την Συρία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία εναντίον νεαρού ηλικίας 21 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πλοηγός του πλοιαρίου.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE