Μονή στο Κάβο Γκρέκο: Ξεκαθαρίζει ο Θεοπέμπτου για τις νομοθεσίες των Υπουργείων – Οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν 

Μονή στο Κάβο Γκρέκο: Ξεκαθαρίζει ο Θεοπέμπτου για τις νομοθεσίες των Υπουργείων – Οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν 

Φιλοξενούμενος στο Κρατικό Ραδιόφωνο ήταν το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Ο κ. Θεοπέμπτου επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Γεωργίας, το οποίο σύμφωνα με τον κύριο Θεοπέμπτου, δεν ενεργοποίησε άμεσα, τον Περί Περιβαλλοντικής Ευθύνης Νόμο όσον αφορά την ανέγερση Μονής στο Κάβο Γκρέκο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του κύριου Θεοπέμπτου στο κρατικό ραδιόφωνο, έκανε παρέμβαση ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος επέρριψε ευθύνη στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Θεοπέμπτου στο «Τ» τα όσα συνέβησαν, σημείωσε πως ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε νομοθεσίες που αφορούν το Υπουργείο του, με τις οποίες όπως ανέφερε, συμφωνεί.

Η διαφορά, συνέχισε, με το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι η Μονή κτίστηκε σε περιοχή Natura και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν οι νομοθεσίες που αφορούν το Υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Οι ποινές

Επιπρόσθετα, ο κ. Θεοπέμπτου αναφέρθηκε στις ποινές οι οποίες προβλέπονται για την περίπτωση της Μονής στο Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Θεοπέμπτου, στην περιοχή που έχει ανεγερθεί η Μονή, σύμφωνα με τις νομοθεσίες που διέπουν το Υπουργείο Γεωργίας και αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, έχουν δικαίωμα να κατεδαφίσουν άμεσα την Μονή και το κόστος κατεδάφισης και αποκατάστασης του χώρου να επωμιστεί η εταιρεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το νόμο επισύρει ποινή φυλάκισης στον Πρόεδρο της εταιρείας.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να προβεί άμεσα σε κατεδάφιση της Μονής, όπως είχε δηλώσει και το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Εσωτερικών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE