Απάτη 600 εκατ. ευρώ στην Ιταλία με «εταιρίες-φαντάσματα» που λάμβαναν χρηματοδοτήσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης

Απάτη 600 εκατ. ευρώ στην Ιταλία με «εταιρίες-φαντάσματα» που λάμβαναν χρηματοδοτήσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακάλυψε απάτη ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, με «εταιρίες φαντάσματα» οι οποίες είχαν ζητήσει και λάβει πόρους από τα κονδύλια του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τις έρευνες πραγματοποίησε η εισαγγελία της Ρώμης και η οικονομική αστυνομία της Βενετίας, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις της Αυστρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας και τις ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έχουν εκδοθεί 23 εντάλματα σύλληψης και η όλη αυτή απάτη οφείλεται στην δράση του οργανωμένου εγκλήματος, που είχε καταφέρει να καταστρατηγήσει τους κανόνες της ιταλικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας ώστε μέλη του να μπορούν να ζητούν χρηματοδοτήσεις που σχετίζονται με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.