Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Aναγκαίο να συνεχιστεί η ροή βοήθειας προς Γάζα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Aναγκαίο να συνεχιστεί η ροή βοήθειας προς Γάζα»

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι είναι επιτακτικό να συνεχιστεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς οι ανάγκες εντείνονται μέρα με τη μέρα.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε κομβόι της ΜΚΟ World Central Kitchen, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι συντετριμμένος από την τραγική είδηση της απώλειας ζωών του προσωπικού της WCK.

Εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους και υπογράμμισε ότι οι αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι σαφείς και ξεκάθαρες «και ζητήσαμε διεξοδική διερεύνηση αυτού του τραγικού περιστατικού».

«Είναι σημαντικό, παρά το τραγικό αυτό γεγονός, η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας να συνεχιστεί καθώς οι ανάγκες στη Γάζα αυξάνονται μέρα με τη μέρα», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν άφησε μόνο πολιτικές και νομικές προεκτάσεις. Ανέδειξε ταυτόχρονα ένα ζήτημα που εδώ και καιρό σιγοβράζει στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού: Τη σχέση του κόμματος, με την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου, που το οδήγησε σε δύο συνεχόμενες προεδρικές νίκες, αλλά ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς συζήτησης, για ζητήματα διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης.