Νέος συναγερμός στις Αρχές με άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Δύο συλλήψεις

Νέος συναγερμός στις Αρχές με άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Δύο συλλήψεις

Ακόμη δυο σκάφη με 68 μετανάστες έφτασαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της νύκτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 είναι από τη Συρία και το ένα πρόσωπο από το Μπαγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 00:55 και σε αυτήν επέβαιναν 43 άνθρωποι, 25 άντρες, πέντε γυναίκες, έξι παιδιά και επτά ασυνόδευτοι.

Η ώρα 4 τα ξημερώματα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 02:30 και σε αυτήν επέβαιναν 25 μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες, μία γυναίκα, δύο παιδιά και έξι ασυνόδευτοι.

Η ώρα 04:40 οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων από τη Συρία, 26 και 52 ετών. Τα δυο πρόσωπα αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Τα δυο σκάφη φέρονται να απέπλευσαν από τον Λίβανο. Εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.