Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα επιτρέψει να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι στο ΡΙΚ, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Διευθύνσεις των ημικρατικών οργανισμών θα πρέπει, πριν αποφασίζουν, να φροντίζουν οι αποφάσεις τους να είναι τεκμηριωμένες νομικά, οικονομικά και ηθικά».

«Για το θέμα του ΡΙΚ, το Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι. Το Υπουργείο άμεσα θα δράσει για να πάρουν τους μισθούς τους», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ - ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ ΟΗΟ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ -ΡΙΚ είχαν στείλει επιστολή στις 23 Μαρτίου, με την οποία χαρακτήριζαν ανεπίτρεπτο για οργανισμό δημοσίου δικαίου το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι μισθοί Μαρτίου στο προσωπικό του ιδρύματος λόγω καθυστέρησης στην «υποβολή του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στη Βουλή», η οποία «βαραίνει ξεκάθαρα την εργοδοτική πλευρά».

Επιπλέον, το θέμα της καταβολής των μισθών Μαρτίου στο προσωπικό του ΡΙΚ περιπλέκεται περαιτέρω, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ έχουν δεσμευτεί με δικαστική απόφαση σε σχέση με την καταβολή αποζημιώσεων που έχουν επιδικαστεί σε υπόθεση αγωγής κατά του Ιδρύματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE