Δεν θα παρουσιαστούν ούτε αυτή την εβδομάδα ενώπιον της Ανακριτικής οι δύο μοναχοί - Εργάζονται νυχθημερόν στην Επιτροπή

Δεν θα παρουσιαστούν ούτε αυτή την εβδομάδα ενώπιον της Ανακριτικής οι δύο μοναχοί - Εργάζονται νυχθημερόν στην Επιτροπή

Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, που όρισε το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ωστόσο, μεγάλος αριθμός προσώπων από τους κόλπους της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και από τον κύκλο της Μονής και των δύο εν αργία μοναχών προσέρχεται επί καθημερινής βάσεως ενώπιoν της Ανακριτικής Επιτροπής για κατάθεση, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο εν αργία μοναχοί δεν παρουσιάστηκαν ούτε χθες ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, όπως αναμενόταν, αφού λόγω του μεγάλου όγκου του υλικού, που έχει μπροστά της η Ανακριτική Επιτροπή, δεν κατέστη δυνατόν ακόμα να τους καλέσει.

Εργάζονται νυχθημερόν σε Ανακριτική

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από εκκλησιαστική πηγή, οι διαδικασίες που διενεργούνται από την Ανακριτική Επιτροπή είναι «πυρετώδεις», ενώ τα μέλη εργάζονται νυχθημερόν, ώστε να γίνει κατορθωτή η κατάρτιση πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, για τη λήψη απόφασης.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι καθημερινά προσέρχεται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής ένα μεγάλος αριθμός προσώπων από τους κόλπους της Ιεράς Μητρόπολής Ταμασού, καθώς επίσης από τον κύκλο των δύο μοναχών και της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ώστε να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της διερεύνησης με αξιόπιστο τρόπο.

Όπως σημείωσε η πηγή, τα μέλη της Επιτροπής «δεν θέλουν να πάσχει η διαδικασία και να έχει κενά».

«Ένας λόγος που η Ανακριτική Επιτροπή δεν έχει καλέσει ακόμα τους δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες είναι γιατί θέλει να είναι εντελώς έτοιμη όταν θα έρθουν. Προετοιμάζουν το έδαφος», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι όταν οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες παρουσιαστούν και καταθέσουν στην Ανακριτική Επιτροπή, η διαδικασία τελειώνει, εφόσον δεν προκύψουν νέα στοιχεία.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων την περασμένη εβδομάδα η διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE