ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη στην Επ. Ενέργειας: Έρχεται φόρος για ταφή σκουπιδιών - Στο άγνωστο τα αντισταθμιστικά μέτρα για την Πράσινη Φορολογία

Αποκάλυψη στην Επ. Ενέργειας: Έρχεται φόρος για ταφή σκουπιδιών - Στο άγνωστο τα αντισταθμιστικά μέτρα για την Πράσινη Φορολογία

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου την Τρίτη 26 Μαρτίου είπαν πολλά, αλλά όχι κάτι το ουσιαστικό.

Από την μία, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις της πράσινης φορολογίας και τους φόρους που θα έρθουν, από την άλλη δεν ενημερώθηκαν για το πότε θα κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή ούτε για τα οποιαδήποτε αντισταθμιστικά μέτρα.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, Κώστας Κώστα, δήλωσε ότι εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος ανέφερε στην Επιτροπή ότι οι πολίτες θα καλεστούν να πληρώσουν και φόρο ταφής σκουπιδιών. Αλλά ούτε για αυτό το ζήτημα ενημερώθηκαν το ύψος του φόρου και από πότε θα αρχίσει η επιβολή του.

Όπως εξήγησε, «εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εντόπισε αδυναμίες κατά την υλοποίηση έργων που βρίσκονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υπέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση και έγιναν διάφορες διορθώσεις από την υφιστάμενη Κυβέρνηση. Ένα από αυτά είναι ότι ενώ μας έδωσαν λεφτά για τη διαχείριση των αποβλήτων και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, τελικά αντί να γίνεται διαλογή, θάβαμε τα σκουπίδια στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Πεντακώμου, και καλείται σήμερα ο πολίτης να πληρώσει».

Οι άλλοι φόροι και τα… αντισταθμιστικά μέτρα

Έκανε λόγο επίσης για σκάνδαλα και καθυστερήσεις που οδηγούν σήμερα τον πολίτη να πληρώσει νέο πράσινο φόρο στο νερό, στα ξενοδοχεία, στα αεροπλάνα, στα πλοία, στα καύσιμα κίνησης, στα καύσιμα που χρειάζονται οι βιομηχανίες για να λειτουργήσουν, στην διαχείριση αποβλήτων και για το θάψιμο σκουπιδιών.

Όσον αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα, ανέφερε ότι ναι μεν θα γίνει στήριξη των ευάλωτων ομάδων σύμφωνα με την Κυβέρνηση, από την άλλη όμως «ευάλωτη ομάδα είναι και ένα νοικοκυριό των δύο ατόμων που λαμβάνουν 800 ευρώ ο καθένας και νοικιάζουν» και διερωτήθηκε πώς θα μπορούν να τα βγάζουν πέρα με επιπλέον επιβαρύνσεις.

Αυξήσεις στα καύσιμα… πριν τη διακοπή της επιδότησης

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ υπέδειξε πως ήδη μπήκαν αυξήσεις το τελευταίο διάστημα στα πρατήρια ουσιαστικά με στόχο να απορροφήσουν τα αυξήσεις που θα έρθουν και ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν τα διαδοχικά τριήμερα. «Εδώ και χρόνια κάνουμε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό στα πρατήρια καυσίμων ενώ σημαντικό πρόβλημα παραμένει η παντελής έλλειψη ελέγχου τιμών στα πρατήρια. Κανονικά έπρεπε να ελέγχουν πόσο απόθεμα έχουν στα πρατήρια από το προηγούμενο φορτίο και να βγαίνει ένας μέσος όρος με τη νέα τιμή. Αυτό που γίνεται είναι ότι μόλις αγγίζει λιμάνι το πλοίο με το νέο φορτίο, μπαίνουν και οι αυξήσεις», είπε ο Κώστας Κώστα.

Κάλεσμα να μην προχωρήσουν σε νέες φορολογίες

Από την πλευρά του, μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει τα μέτρα που ισχύουν σήμερα και να μην προχωρήσει στην επιβολή των οποιοδήποτε νέων φορολογιών. «Πρέπει πρώτα να δώσουν απαντήσεις για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων και παράλληλα να βρουν λύσεις στα προβλήματα. Λύσεις στη διαχείριση των σκουπιδιών, στην απεξάρτηση από το μαζούτ, στην πλωτή μονάδα για το φυσικό αέριο κα», τόνισε ο Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Υπέδειξε επίσης πως η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να υλοποιήσει τα έργα που βρίσκονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η ΕΕ αξιοποιεί μετρήσιμα στατιστικά υλοποίησής του ενώ η Κυβέρνηση κινείται στο περίπου και για αυτό μας επιβάλλουν φορολογίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top