ΔΙΕΘΝΗ

Προσωρινή αναστολή της έκδοσής του στις ΗΠΑ κέρδισε ο Ασάνζ

Προσωρινή αναστολή της έκδοσής του στις ΗΠΑ κέρδισε ο Ασάνζ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να καθυστερήσει η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ κέρδισε προσωρινά άδεια για έφεση, καθώς το βρετανικό δικαστήριο ζητά διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ πριν αποφασίσει εάν θα τον εκδώσει με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το δικαστήριο ζητά “ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις” αναφορικά με τα ερωτήματα που έχει θέσει η νομική ομάδα του Ασάνζ δηλαδή – πρώτον εάν θα μπορέσει να επικαλεστεί την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος (δηλαδή την ελευθερία του λόγου και του τύπου) και δεύτερον εάν υπάρχει πιθανότητα να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

“Εάν δεν δοθούν αυτές οι διαβεβαιώσεις, τότε θα δοθεί άδεια άσκησης έφεσης και στη συνέχεια θα υπάρξει ακρόαση της έφεσης”, αναφέρεται στην απόφαση. “Εάν δοθούν διαβεβαιώσεις, τότε τα μέρη θα έχουν περαιτέρω ευκαιρία να υποβάλουν παρατηρήσεις”.

ΟΙ δύο πλευρές θα επανέλθουν στις 20 Μαΐου οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα ακρόαση για να “αποφασιστεί αν οι διαβεβαιώσεις είναι ικανοποιητικές και να ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με την άδεια άσκησης έφεσης”.

Ο ιδρυτής των Wikileaks μάχεται κατά της έκδοσης για περισσότερο από μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων επτά ετών αυτοεξορίας στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top