Γαλλία: 8χρονος φέρεται να απείλησε τη δασκάλα του και αστυνομικούς - Πήγε στο σχολείο με δύο μαχαίρια

Γαλλία: 8χρονος φέρεται να απείλησε τη δασκάλα του και αστυνομικούς - Πήγε στο σχολείο με δύο μαχαίρια

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε σήμερα έρευνα για ένα παιδί 8 ετών που πήγε στο σχολείο του με δύο μαχαίρια και βαρύνεται με υποψίες ότι διατύπωσε θανατικές απειλές σε βάρος της δασκάλας του και αστυνομικών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο την εισαγγελία του Σεντ Ετιέν (κεντρο-ανατολική Γαλλία).

Η έρευνα ξεκίνησε για «θανατικές απειλές, κατοχή όπλων και εισαγωγή όπλων σε ένα σχολικό περιβάλλον», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας του Σεντ Ετιέν Νταβίντ Σαρμάτς.

Μαθητές του σχολείου ενημέρωσαν μια εκπαιδευτικό για τις απειλές που διατύπωσε ο 8χρονος, στη σάκα του οποίου βρέθηκαν δύο μαχαίρια κρέατος, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, η οποία μετέδωσε την πληροφορία.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Saint-Charles, στο Σεντ Ετιέν, δήλωσε πως «υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη» και δεν «θέλει να σχολιάσει» το θέμα.

Ο 8χρονος, ο οποίος μίλησε στην αστυνομία όπως και οι γονείς του, αμφισβητεί τις δηλώσεις που του αποδίδονται, σύμφωνα με την εισαγγελία.

«Η ηλικία του εμποδίζει κάθε δίωξη σε βάρος αυτού του παιδιού, για το οποίο ειδικοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι θα μας πουν τι αποκαλύπτουν τα γεγονότα αυτά για την προσωπικότητά του και τις ανάγκες του για εκπαιδευτική στήριξη», εξήγησε ο Νταβίντ Σαρμάτς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE