ΠτΔ: «Εργαζόμαστε για να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία» - «Ο αγώνας μας από την αρχή είναι στοχευμένος»

ΠτΔ: «Εργαζόμαστε για να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία» - «Ο αγώνας μας από την αρχή είναι στοχευμένος»

«Ως Κυβέρνηση έχουμε αναλάβει την ευθύνη της διεκδίκησης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρωτίστως τον μεγάλο αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Ο αγώνας μας από την αρχή είναι στοχευμένος με συγκεκριμένη στρατηγική», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του Π στο Ετήσιο Μνημόσυνο του ήρωα Αστυφύλακα 1641 Ανδρέα Χριστοφίδη που έπεσε μαχόμενος στον Άγιο Σωζόμενο το 1964.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά σε τι αποσκοπούμε, γνωρίζουμε πολύ καλά τι επιδιώκουμε. Εργαζόμαστε για να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών. Και πραγματικά θεωρώ ότι παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, ο διορισμός της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ως αναγνώριση της δικής μας πολιτικής βούλησης, μπορεί, ναι, να μας οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί εμείς ενδιαφερόμαστε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας», συνέχισε.

«Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ούτε να μεμψιμοιρούμε. Με τη δύναμη και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον ρόλο και τη σημασία της χώρας μας στην περιοχή θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο σκοπός μας και για αυτόν τον στόχο εργαζόμαστε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση πολιτογραφήσεων: Όσα κατέθεσαν στην δίκη οι δύο μάρτυρες - Συνεχίζεται και αύριο η διαδικασία

Υπόθεση πολιτογραφήσεων: Όσα κατέθεσαν στην δίκη οι δύο μάρτυρες - Συνεχίζεται και αύριο η διαδικασία

Με την εξέταση δύο μαρτύρων συνεχίστηκε τη Δευτέρα η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σχετικά με την υπόθεση πολιτογραφήσεων που ξεκίνησε με αφορμή ρεπορτάζ του δικτύου Αλ Τζαζίρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE