Σουλτς: Θα συμφωνήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό

Σουλτς: Θα συμφωνήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό

«Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, αλλά στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία για την μετεγκατάσταση των 160.000» προσφύγων, δήλωσε ο Σουλτς σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναμένει από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων και μεταναστών στη συνάντηση που θα έχουν αύριο, Τρίτη.

«Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, αλλά στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία για την μετεγκατάσταση των 160.000» προσφύγων, δήλωσε ο Σουλτς στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους άλλους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ να δεχθούν να μοιραστούν την ευθύνη για την αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης που έχει δει η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, την επόμενη ημέρα από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE