Γάζα: Βέτο Ρωσίας και Κίνας στο αμερικανικό σχέδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για εκεχειρία

Γάζα: Βέτο Ρωσίας και Κίνας στο αμερικανικό σχέδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για εκεχειρία

Ρωσία και Κίνα άσκησαν βέτο στο ψήφισμα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το αμερικανικό ψήφισμα υπογράμμιζε την «ανάγκη» για «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ κατήγγειλλε ένα «υποκριτικό» κείμενο που δεν απαιτεί ευθέως την παύση πυρός.

Το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο επιμένει στην «ανάγκη για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός» σε σχέση με την απελευθέρωση των ομήρων, έλαβε 11 ψήφους υπέρ, τρεις ψήφους κατά (Ρωσία, Κίνα και Αλγερία) και μία αποχή (Γουιάνα).

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχίζει η εξέταση της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αρχίζει η εξέταση της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Αρχίζει σήμερα στις 0930 το πρωί η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο συνέρχεται ως Ακυρωτικό Δευτεροβάθμιο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΔΣ), για την εξέταση της ένστασης που καταχώρησε στις 8 Ιουλίου η Ντόρια Βαρωσιώτου σε σχέση με τον τερματισμό του διορισμού της στη θέση επαρχιακού δικαστή.

BEST OF TOTHEMAONLINE