ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από το σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του 29χρονου πιλότου του F-16 – Πολύ άσχημος καιρός και τεράστια κύματα

Βίντεο ντοκουμέντο από το σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του 29χρονου πιλότου του F-16 – Πολύ άσχημος καιρός και τεράστια κύματα

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε η διάσωση του 29χρονου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 Block 52+ που κατέπεσε χθες, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ψαθούρα.

Τα κύματα όπως φαίνεται στο βίντεο που τράβηξαν οι επιβαίνοντες σε σκάφος που έσπευσε να βοηθήσει στη διάσωση του υποσμηναγού ήταν τεράστια.

«Πηγαίνουμε βόρεια από την Ψαθούρα με πολύ άσχημο καιρό για να βοηθήσουμε στη διάσωση λόγω πτώσης αεροσκάφους F16. μΟι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες παλεύουμε με τα κύματα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», αναφέρει ο καπετάνιος του πλοίου.

Ο 29χρονος πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος προτού συντριβεί, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Επί μιάμιση ώρα πάλευε στη θάλασσα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν κινδύνεψε αφού βρισκόταν στο ειδικό σκάφος του μηχανισμού εκτίναξης (διαβάστε εδώ πώς γίνεται η εκτίναξη πιλότου μαχητικού).

Ειδικότερα, το μονοθέσιο Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 13:33 και ο πιλότος περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma στις 15:02 και κατευθύνθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top