Πρόθεση Βελγίου να συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία για θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς Γάζα

Πρόθεση Βελγίου να συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία για θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς Γάζα

Διμερής συνάντηση στο περιθώριο της Στρατηγικής και Συνολικής Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Αιγύπτου είχε σήμερα (17/3) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η σημασία της στρατηγικής ενίσχυσης των σχέσεων ΕΕ - Αιγύπτου όπως και η κατάσταση στη Γάζα.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Βελγίου, του οποίου η χώρα προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτησαν επίσης την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό ενώ εντός αυτού του πλαισίου, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την πρόθεση του Βελγίου να συμμετάσχει ενεργά στην κυπριακή πρωτοβουλία για θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα που έχει ενεργοποιηθεί».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE