Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον απόπλου του δεύτερου πλοίου προς Γάζα

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον απόπλου του δεύτερου πλοίου προς Γάζα

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον απόπλου του δεύτερου πλοίου της World Central Kitchen (WCK) από το Λιμάνι Λάρνακας.

Όπως δήλωσε την Κυριακή στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για να μπορέσει να αποπλεύσει το πλοίο όσο πιο σύντομα γίνεται.

Εκπρόσωπος του WCK από το Λιμάνι της Λάρνακας όπου βρίσκεται η αποθήκη της οργάνωσης, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι συγκεκριμένο σκάφος θα υποστηρίξει το μεγαλύτερο πλοίο της οργάνωσης που θα μεταφέρει εκατοντάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, το σκάφος υποστήριξης θα μεταφέρει πλήρωμα που πρόκειται να λειτουργήσει τον κινητό γερανό που μεταφέρει το πλοίο. «Έχουμε περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, έχουμε γρύλους παλετών. Και αυτό το πλήρωμα θα είναι σε θέση να ξεφορτώσει όλες αυτές τις παλέτες, διαδικασία που απαιτεί τεχνικούς ελιγμούς», αλλά η οργάνωση το έχει κάνει και στο παρελθόν και είναι έτοιμο να το ξανακάνει, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE