Έκαναν ανασκόπηση με Ολγκίν - «Μας ενδιαφέρει η ουσία, που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών», είπε ο ΠτΔ

Έκαναν ανασκόπηση με Ολγκίν - «Μας ενδιαφέρει η ουσία, που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών», είπε ο ΠτΔ

Μας ενδιαφέρει η ουσία, που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών, είπε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον χώρο των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό, και ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντησή του νωρίτερα με την κ. Ολγκίν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχε «μία πάρα πολύ καλή συνάντηση», κατά την οποία έγινε ανασκόπηση αυτή της εβδομάδας που ήταν στην Κύπρο η κ. Ολγκίν.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού, με ένα και μοναδικό στόχο, την επανέναρξη των συνομιλίων, βήμα με βήμα», είπε. «Ευελπιστώ, ελπίζω, τουλάχιστον από δικής μας πλευράς αυτή η πολιτική βούληση είναι δεδηλωμένη, να πετύχουμε αυτό το στόχο», πρόσθεσε.

Θα επιστρέψει και πάλι η κ. Ολγκίν, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επισκεφτεί πρώτα κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι δεν θα ήθελε ούτε να προκαταλάβει, ούτε να μιλήσει δημόσια για τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κ. Ολγκίν. «Δεν είναι ούτε ορθό και ούτε θα προχωρήσουμε στο Κυπριακό μέσα από επικοινωνιακές δηλώσεις. Μας ενδιαφέρει η ουσία και η κ. Ολγκίν εργάζεται προς την κατεύθυνση της ουσίας, που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών», είπε τέλος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE