Πώς απάντησε ο Ταμασού Ησαΐας για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας - «Παλεύουμε καθημερινά»

Πώς απάντησε ο Ταμασού Ησαΐας για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας - «Παλεύουμε καθημερινά»

Υπάρχει τελικά λογιστικός έλεγχος στην Εκκλησία; Είναι μύθος πως κάνουν ότι θέλουν;

Την απάντηση έδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στο podcast «LegalMatters» στις 06/12/2022. «Εμάς μας ελέγχει η PwC».

«Έχουμε αυστηρό έλεγχο. Ως Σύνοδος αποφασίσαμε να δώσουμε τον έλεγχο σε εξωτερικούς ελεγκτές. Για κάθε Μητρόπολη ξεχωριστοί», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως «τα χρήματα είναι μαζεμένα σε μια, δυο μητροπόλεις και μερικές μονές. Μόνο αυτές είναι αυτάρκεις».

Ερωτηθείς για την Μητρόπολη Ταμασού είπε ότι είναι νεοσύστατη και δεν έχει κληρονομήσει γη και λεφτά όπως οι παλιές. «Οι υπόλοιπες παλεύουμε καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.