Πώς απάντησε ο Ταμασού Ησαΐας για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας - «Παλεύουμε καθημερινά»

Πώς απάντησε ο Ταμασού Ησαΐας για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας - «Παλεύουμε καθημερινά»

Υπάρχει τελικά λογιστικός έλεγχος στην Εκκλησία; Είναι μύθος πως κάνουν ότι θέλουν;

Την απάντηση έδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στο podcast «LegalMatters» στις 06/12/2022. «Εμάς μας ελέγχει η PwC».

«Έχουμε αυστηρό έλεγχο. Ως Σύνοδος αποφασίσαμε να δώσουμε τον έλεγχο σε εξωτερικούς ελεγκτές. Για κάθε Μητρόπολη ξεχωριστοί», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως «τα χρήματα είναι μαζεμένα σε μια, δυο μητροπόλεις και μερικές μονές. Μόνο αυτές είναι αυτάρκεις».

Ερωτηθείς για την Μητρόπολη Ταμασού είπε ότι είναι νεοσύστατη και δεν έχει κληρονομήσει γη και λεφτά όπως οι παλιές. «Οι υπόλοιπες παλεύουμε καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.