Ισραήλ: Πράσινο φως από τη Βουλή για συμπληρωματικό «προϋπολογισμό πολέμου»

Ισραήλ: Πράσινο φως από τη Βουλή για συμπληρωματικό «προϋπολογισμό πολέμου»

Η Κνέσετ, η Βουλή του Ισραήλ, ενέκρινε χθες Τετάρτη συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2024, που προβλέπει μεγάλη αύξηση των δημοσίων δαπανών για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που εισήλθε την περασμένη εβδομάδα στον έκτο του μήνα.


Ο νόμος για τα δημόσια οικονομικά υιοθετήθηκε με τις ψήφους 62 μελών της Κνέσετ. Μειοψήφησαν 55, που τον καταψήφισαν.

«Εξαιτίας των δαπανών που συνδέονται με τον πόλεμο (...) το όριο των δαπανών αυξάνεται κατά 70,4 δισ. σέκελ (17,6 δισ. ευρώ), ή κατά 14,55% σε σύγκριση με αυτόν που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2023», εξήγησε το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Μέσω X (του πρώην Twitter), ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς εξήρε τον «προϋπολογισμό πολέμου» γράφοντας «μαζί θα νικήσουμε».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό δεδομένο, που δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει: οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2023, δεν υπάρχουν σήμερα, με την ίδια μορφή.