Χωρίς τέλος οι εξελίξεις: Προκύπτει και περιβαλλοντικό σκάνδαλο στη Mονή Αββακούμ - Ανεγέρθηκαν οικοδομές χωρίς άδειες

Χωρίς τέλος οι εξελίξεις: Προκύπτει και περιβαλλοντικό σκάνδαλο στη Mονή Αββακούμ - Ανεγέρθηκαν οικοδομές χωρίς άδειες

Η μια εξέλιξη μετά την άλλη βλέπει το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο στην Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, από τα οποία προκύπτουν ζητήματα οικονομικής και ηθικής φύσεως.

Ωστόσο με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, προκύπτουν και ζητήματα περιβαλλοντικής φύσεως, αφού λήφθηκαν δικαστικά μέτρα εναντίον της Μονής, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Γεωργίου από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας για τις αυθαίρετες οικοδομές που υφίσταται στον χώρο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο Έπαρχος Λευκωσίας Ανδρέας Χατζηπάκκος ανέφερε ότι πριν ένα περίπου χρόνο καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον της Εκκλησίας και του Αρχιμανδρίτη.

«Όφειλαν να εξασφαλίσουν πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής», σημείωσε ο κ. Χατζηπάκκος.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε τον Ιούλιο του 2023, με τους εμπλεκόμενους να αναμένεται να κλητευθούν στο δικαστήριο για να απαντήσουν στις κατηγορίες στις 26 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν 18 κατηγορίες, οι οποίες αφορούν κάθε είδος ανάπτυξης υπάρχει διαφορετική.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE