Σειρήνες για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ήχησαν στο Κίεβο

Σειρήνες για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ήχησαν στο Κίεβο

Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν την Τρίτη στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο συναγερμός που ήχησε την Τρίτη στο Κίεβο, κατά την 748η ημέρα του πολέμου, διήρκεσε 17 λεπτά. Από την έναρξη του πολέμου οι σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει συνολικά για 1.165 ώρες και 26 λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε «περισσότερες από 48 ημέρες ακατάπαυστου συναγερμού» ή «πάνω από ενάμιση μήνα παραμονής σε καταφύγιο», επεσήμανε ο Πόπκο.

Οι Ουκρανοί έχουν γίνει πιο σκληροί και πιο δυνατοί, υποστήριξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του πως θα νικήσουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE