Ερσίν Τατάρ: «Κόκκινη γραμμή η παρουσία του τουρκικού στρατού»

Ερσίν Τατάρ: «Κόκκινη γραμμή η παρουσία του τουρκικού στρατού»

«Κόκκινη γραμμή» για την τουρκοκυπριακή πλευρά χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ τις εγγυήσεις της Τουρκίας και την παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και όσα γράφει η «Χαλκίν Σεσί», μιλώντας σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πραστειό Μόρφου, πριν από τη σημερινή συνάντηση με προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι «οι εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας και η παρουσία του τουρκικού στρατού είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», ενώ είπε ότι αυτά τα μηνύματα θα διαβίβαζε και στην κ. Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Στο μεταξύ, ο κ. Τατάρ συναντήθηκε στο γραφείο του και με αντιπροσωπεία Σουηδών πρώην ειρηνευτών, και επανέλαβε τη θέση ότι στο νησί ζουν δύο ίσοι «λαοί».

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο «ειδικός σύμβουλος» του κ. Τατάρ, Χουσεϊν Ισικσάλ ζήτησε την υποστήριξη των μουσουλμανικών χωρών για την άρση της «απομόνωσης που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι», κατά την έκφρασή του.

Προέβη σε αυτή την ενέργεια σε συνέδριο για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας με τίτλο «Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, καταπολεμώντας την ισλαμοφοβία το 2024», που διοργανώθηκε από το Διεθνές Πολυπολιτισμικό Κέντρο του Μπακού υπό την Προεδρία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και το Φόρουμ Διαλόγου της G20 στο Μπακού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE