ΥΠΕΞ Ισραήλ: Χαιρέτισε την υλοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου - «Θα αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια»

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Χαιρέτισε την υλοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου - «Θα αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια»

Το Ισραήλ χαιρέτισε την έναρξη του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο προς τη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ότι η κυπριακή πρωτοβουλία θα επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Λιόρ Χάιατ.

"Το Ισραήλ χαιρετίζει τα εγκαίνια του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο προς τη Λωρίδα της Γάζας. Η κυπριακή πρωτοβουλία θα επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αφού πραγματοποιηθούν έλεγχοι ασφαλείας σύμφωνα με τα ισραηλινά πρότυπα".

Πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να διευκολύνει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας σύμφωνα με τους κανόνες του πολέμου και σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της Χαμάς — μια οργάνωση που ζητά την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και πραγματοποίησε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου — μέχρι την εξάλειψή της και την επιστροφή όλων των ομήρων».

Είναι πολύ σημαντικό, τονίζει, «ότι και άλλες χώρες συμμετέχουν στην κυπριακή πρωτοβουλία και στη διεθνή προσπάθεια μεταφοράς βοήθειας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE