Στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος για θέματα Μεσογείου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος για θέματα Μεσογείου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Ο Γάλλος Γερουσιαστής Pascal Allizard Ειδικός Αντιπρόσωπος για θέματα Μεσογείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας φθάνει στην Κύπρο την Κυριακή, για την πραγματοποίηση τριήμερης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Αντιπροέδρου της ΚΣ ΟΑΣΕ Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής  του, ο κ. Allizard, συνοδευόμενος από την κ. Χαραλαμπίδου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα και τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου.

Ο κ. Allizard θα επισκεφθεί, εξάλλου, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, καθώς επίσης το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.      

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE