Συνάντηση ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν στο Προεδρικό - Ακολουθεί επίσκεψη σε εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ

Συνάντηση ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν στο Προεδρικό - Ακολουθεί επίσκεψη σε εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μετά την υποδοχή, οι δύο ηγέτες παρακάθονται σε κατ' ιδίαν συνάντηση. Η κ. φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στην Κύπρο από το βράδυ της Πέμπτης, με σκοπό την επιθεώρηση των υφιστάμενων υποδομών, που αφορούν τον σχεδιασμό για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω Κύπρου.

Ακολούθως, θα μεταβούν στο λιμάνι Λάρνακας και σε εγκαταστάσεις του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), προκειμένου να επιθεωρήσουν τις υπάρχουσες υποδομές για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, στο πλαίσιο του ανοίγματος ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις.

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως η Κομισιόν «θα στηρίξει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας της Κύπρου για θαλάσσιο διάδρομο» προς τη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Εξάλλου, το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεντ, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στο Κογκρέσσο, ανακοίνωσε την πρόθεση οικοδόμησης προσωρινής προβλήτας στη Γάζα, κάτι που φαίνεται να καθιστά τη λειτουργία θαλάσσιου διαδρόμου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω Κύπρου, εφικτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE