ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσικνοπέμπτη: Συμφέρει πιο πολύ να φάμε σε ταβέρνα ή στο σπίτι; – Που κυμαίνονται οι τιμές

Τσικνοπέμπτη: Συμφέρει πιο πολύ να φάμε σε ταβέρνα ή στο σπίτι; – Που κυμαίνονται οι τιμές

Φρενίτιδα επικρατεί στην Κύπρο για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, με πολλούς Κύπριους να προετοιμάζονται μέρες πριν. Παρ’ όλα αυτά, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δαπανηρό για όσους αποφασίσουν να τσικνίσουν στο σπίτι τους, παρά σε μια παραδοσιακή ταβέρνα.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ανέφερε πως, «είναι γνωστό ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, την τιμητική τους την έχουν οι ταβέρνες και οι περισσότερες είναι ήδη υπερπλήρης από κρατήσεις».

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι, συνέχισε, «οι ταβέρνες την ημέρα της Τσικνοπέμπτης προσφέρουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να τσικνίσουν και να ευχαριστηθούν, κάτι που μπορεί να μην έχουν την ευχέρεια να κάνουν στο σπίτι τους».

Πιο ψηλό το κόστος για να τσικνίσουμε στο σπίτι

Πολύ πιο ψηλό φαίνεται να είναι το κόστος για τον καταναλωτή που θέλει να ψήσει στο σπίτι του, παρά το να δειπνίσει σε μια ταβέρνα λόγω των τιμών που επικρατούν στην αγορά.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, «στο τέλος της ημέρας τον να τσικνίσει κάποιος σε μια ταβέρνα είναι πολύ πιο φθηνό, παρά να ψήσει ο ίδιος στο σπίτι του αφού πέραν της ταλαιπωρίας που θα υποστεί για να ετοιμάσει όλα τα εδέσματα του τραπεζιού, οι τιμές που θα αγοράσει τα προϊόντα και τα υλικά που θα χρειαστεί θα του κοστίσουν πολύ πιο ακριβά σε σχέση με ένα ιδιοκτήτη ταβέρνας, που αγοράζει χονδρικά».

Συγκεκριμένα, σε μια ταβέρνα ο καταναλωτής θα ξοδέψει περίπου €30 με €35 το άτομο για να φάει μεζέδες και να πιει και ποτό, από εκεί και πέρα η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως και των προϊόντων που θα παραγγείλει, εξήγησε.

Από την άλλη, η προετοιμασία του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης στο σπίτι είναι πολύ πιο δαπανηρή για τον Κύπριο καταναλωτή, με την τιμή να ξεπερνά τα €100 ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ένα τραπέζι έξι ατόμων μπορεί να κοστίσει μέχρι και €250 στο σύνολο, ενώ αν οι καλεσμένοι είναι περισσότεροι από έξι άτομα μπορεί να φτάσει και τα €300.

«Συμβουλή μου προς τους επιχειρηματίες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με στις αυξήσεις που επιβάλλουν και στις τιμές που βάζουν στους καταλόγους τους. Πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών», τόνισε ο κ. Λεβλεντης προσθέτοντας παράλληλα ότι, «από πλευράς μας, πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο για να μπορούμε να διατηρούμε τον αριθμό των επισκεπτών μας σε υψηλά επίπεδα, ούτως ώστε κι εμείς σαν επιχειρηματίες να μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς απώλειες και να μπορεί και ο κόσμος να βγει και να διασκεδάσει χωρίς να φοβάται για το ύψος του λογαριασμού».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «μια συμβουλή και προς τους Κύπριους καταναλωτές να αρχίσει να είναι πιο ελεγχόμενος ως προς τις ποσότητες φαγητού που παραγγέλνει. Θα ήταν καλό να υιοθετήσουμε μια άλλη κουλτούρα, όσον αφορά την ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε, για να μην υπάρχει αχρείαστη σπατάλη», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top