ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά τα «ξενοδοχεία υπαίθρου» - Τι προνοεί πρόταση νόμου

Στα σκαριά τα «ξενοδοχεία υπαίθρου» - Τι προνοεί πρόταση νόμου

Πρόταση νόμου που προνοεί τη δημιουργία της κατηγορίας «ξενοδοχείων υπαίθρου», η οποία να διευκολύνει την Κυβέρνηση να ασκεί διαφορετική πολιτική για αυτή την κατηγορία, συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εμπορίου.

Η πρόταση νόμου, που υπογράφουν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Νίκος Σύκας, τροποποιεί τον περί Ρύθμισης, Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμου, με την εισαγωγή και ορισμό του όρου «ξενοδοχείο υπαίθρου».

«Η κατηγοριοποίηση των ορεινών θερέτρων σημαίνει ότι μπορούμε να ασκούμε μια διαφοροποιημένη πολιτική για αυτή την κατηγορία ξενοδοχείων», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο κ. Χατζηγιάννης, σημειώνοντας ότι η κατηγορία αυτή δεν είναι ίδια με τα ξενοδοχεία των παράλιων περιοχών, αλλά και ούτε την κατηγορία των αστικών περιοχών.

Όπως είπε, έχει βρεθεί ο τελικός ορισμός της κατηγορίας. «Άρα δημιουργούμε τη δυνατότητα από πλευράς του κράτους να εφαρμόζει ξεχωριστή πολιτική για τα ορεινά θέρετρα».

Είπε ότι σήμερα λειτουργούν μεταξύ 18 και 20 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στις ορεινές περιοχές και χαιρέτισε την αποδοχή από όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές και από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Σήμερα με την πρόταση νόμου δημιουργούμε εκείνο το εργαλείο, εκείνη τη δυνατότητα στην εκτελεστική εξουσία να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές στήριξης για κάθε κατηγορία», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε διαφορετική κατηγορία».

Εξάλλου, στις δηλώσεις του, ο κ. Χατζηγιάννης απηύθυνε νέα έκκληση προς την ΑΗΚ και την Κυβέρνηση να μην επιβάλει την αύξηση του 6% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επαναλαμβάνοντας ότι η αύξηση αυτή «δεν δικαιολογείται».

Το θέμα συζητήθηκε νωρίτερα ενώπιον της επιτροπής, με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ να λέει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζει το θέμα ζητώντας πίστωση χρόνου μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης.

«Δυστυχώς ούτε και σήμερα πήραν την απόφαση, ως ΑΗΚ αλλά και ως ιδιοκτήτης - με άλλα λόγια - η Κυβέρνηση, να μην επιβάλουν αυτή την αύξηση. Μέσα στο πλαίσιο μιας τεράστιας κερδοφορίας το 2023 εξακολουθούν να αφήνουν το ενδεχόμενο ότι θα επιβάλουν 6% αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χατζηγιάννης, προσθέτοντας ότι η αύξηση θα επιβληθεί «στους Κύπριους καταναλωτές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στου ευάλωτους, στους πολύτεκνους και σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι έχουν γίνει θύματα μιας ανυπαρξίας πολιτικής για την αύξηση των τιμών, για την ακρίβεια».

Όπως είπε ο ίδιος, δεν μπορεί να είναι παρατηρητής «σε αυτή την κούρσα αυξήσεων που επιβάλλει το κράτος διά μέσου της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Είπε ακόμη ότι όλα τα κράτη μέλη έχουν αφιερώσει πόρους κοντά στο 1,8% του ΑΕΠ τους για μέτρα εξισορρόπησης της ακρίβειας, ενώ η Κύπρος έχει χρησιμοποιήσει πόρους κοντά στο 0,4% του ΑΕΠ.

«Απόμακρη από την πραγματικότητα, απόμακρη από τις τεράστιες δυνατότητες που αυτό το κράτος έχει δημιουργήσει προς όφελος του μέσα από τα απροσδόκητα κέρδη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top