Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Τους 27 Υπουργούς θα απασχολήσουν θέματα μετανάστευσης, με έμφαση στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ιωάννου, παρουσιάζοντας εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας των δυσανάλογων μεταναστευτικών ροών, θα επαναφέρει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα που επικρατούν στη χώρα. Ο Κύπριος Υπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη να εξεταστεί η αξιολόγηση του καθ’ ύλην αρμόδιου σώματος για τη μετανάστευση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, και στη βάση αυτής να ληφθεί απόφαση συλλογικά και σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου θα επαναλάβει την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη των χωρών προέλευσης και διέλευσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τις χώρες αυτές, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη εποπτεία και διαχείριση των συνόρων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, με την εμπλοκή της Europol.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 5 Μαρτίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE