Εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία - Απάντησε με Anti-NAVTEX η Κυπριακή Δημοκρατία

Εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία - Απάντησε με Anti-NAVTEX η Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε Anti-NAVTEX μετά την έκδοση προειδοποίησης ναυσιπλοϊας (NAVTEX) από την Τουρκία ότι προχωρεί σε νέες έρευνες σε περιοχές οι οποίες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή είναι παράνομη.

Στην NAVTEX της η Τουρκία αναφέρει ότι θα διεξαχθούν επιστημονικές έρευνες με το σκάφος 'Bilim 2" σε περιοχές βόρεια των κυπριακών ακτών από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στην Anti-NAVTEX της Λευκωσίας, σημειώνεται ότι η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου και των διαδικασιών θαλάσσιας ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE