Στην Άγκυρα την Τρίτη ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς

Στην Άγκυρα την Τρίτη ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, θα επισκεφθεί την 'Αγκυρα την Τρίτη, ανακοίνωσε από το βήμα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι.

Στην τουρκική πρωτεύουσα ο Μαχμούτ Αμπάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Τουρκία δείχνει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό καθώς υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Τουρκία για τη συνεχή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτίμησε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τελικά το παλαιστινιακό κράτος. "Με αυτόν τον τρόπο, ίσως ο Μπ. Νετανιάχου επανεξετάσει τη θέση του, αναθεωρήσει και επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τότε θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη λύση των δύο κρατών" δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Τα στρατόπεδα στήνονται και οι συμμαχίες δοκιμάζονται -Το πολιτικό αυτογκόλ του ΔΗΣΥ- Σε αναζήτηση υποψηφίου το ΑΚΕΛ

Προεδρικές 2028: Τα στρατόπεδα στήνονται και οι συμμαχίες δοκιμάζονται -Το πολιτικό αυτογκόλ του ΔΗΣΥ- Σε αναζήτηση υποψηφίου το ΑΚΕΛ

Η πολιτική σκακιέρα στην Κύπρο έχει αρχίσει να θυμίζει παρτίδα, στην οποία κανείς, δεν θέλει να αποκαλύψει τα χαρτιά του, αλλά όλοι έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν τις κινήσεις των αντιπάλων.

BEST OF TOTHEMAONLINE