Ιδιωτικά νηπιαγωγεία: Με άσπρα μπαλόνια έξω από τη Βουλή οι διαμαρτυρόμενοι - Δείτε βίντεο
27.02.2024 - 09:00
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα (27/2) τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, αφού οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό πραγματοποιούν αυτή την στιγμή ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.
Οι ιδιοκτήτες εκφράζουν έξω από την Βουλή την αντίθεσή τους, ως προς τον τρόπο τον οποίο επέλεξε το υπουργείο Παιδείας, για να εφαρμόσει την σταδιακή επέκταση της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, από τα 4 έτη. Όπως είχε ανακοινωθεί, το κυριότερο αίτημά των ιδιωτικών νηπιαγωγείων είναι η επιδότηση και των γονέων οι οποίοι θα επιλέξουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.
«Ζητούμε τα δικαιώματα όλων των παιδιών ,έχουν δικαιώματα και οι γονείς των ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Θέλουμε να ξεκινήσει το σχέδιο επιδότησης από την επόμενη σχολική χρονιά όχι από το 2025-2026», ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης, Λαύρα Ηρακλέους.
Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν άσπρα μπαλόνια τα οποία, σύμφωνα με την κα. Ηρακλέους, συμβολίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας,
«Είναι ένα αγαπημένο το μπαλόνι σε όλα τα παιδιά. Αποφασίσαμε σαν νηπιαγωγοί να δώσουμε το δικό μας στίγμα», σημείωσε.
Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017.