Το πρόβλημα στη Γαζά θα λυθεί με δύο κράτη, λέει ο Ερτουγρούλογλου

Το πρόβλημα στη Γαζά θα λυθεί με δύο κράτη, λέει ο Ερτουγρούλογλου

Το πρόβλημα στη Γάζα θα τελειώσει μόνο με μια λύση δύο κρατών ανέφερε ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου μιλώντας χθες στην έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Πληροφοριών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), που διοργάνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Η παραπληροφόρηση της κατοχικής ισραηλινής διοίκησης στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, επιθέσεις σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπεξ» αναφέρει ότι ο κ. Ερτουγρούλογλου πρόσθεσε πως με την ευρεία χρήση της ψηφιοποιημένης τεχνολογίας, τον πολλαπλασιασμό των πηγών ειδήσεων και ως εκ τούτου της δημιουργίας εντυπώσεων και αντιλήψεων, η παραπληροφόρηση και η χειραγώγηση έχουν αυξηθεί και επέστησε την προσοχή στο ότι η ισραηλινή Κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να «κρύψει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα», όπως είπε.

Στο πλαίσιο της συνόδου, ο κ. Ερτουγρούλογλου συναντήθηκε επίσης με τον Φαχρετίν Αλτούν, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας και τον Sidi Mohamed Raliou, Υπουργό Επικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Οικονομίας του Νίγηρα.

Σήμερα αναμένετο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να έχει κι άλλες «διμερείς επαφές» και να επιστρέψει στα κατεχόμενα αργότερα εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE