Σολτς: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία»

 Σολτς: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία»

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Καγκελάριος Σολτς σε διάγγελμα του καταδίκασε κάθε αλλαγή συνόρων με τη βία.

Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων ότι «με τον επιθετικό της πόλεμο, που είναι αντίθετος στο διεθνές δίκαιο, η Ρωσία δεν επιτέθηκε μόνο στην Ουκρανία, αλλά παράλληλα κατέστρεψε την ειρήνη στην Ευρώπη στην οποία ανήκει και τη βασική αρχή ότι δεν μπορεί κάποιος να αλλάζει τα σύνορα με τη βία».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να μπορέσουμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά. Η αμυντική μας πολιτική πρέπει να είναι η αποτροπή. Αυτό το έχουμε εδώ και καιρό ξεχάσει στη Γερμανία. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα μιας σοβαρής αποστολής, να αμυνθούμε για την ειρήνη στην Ευρώπη».

Ο ίδιος είπε ότι ένα πρώτο βήμα της Ευρώπης είναι η αντιπυραυλική αμυντική ομπρέλα «ώστε να αμυνθούμε από εναέρια επίθεση». Αυτό σημείωσε «απαιτεί και οικονομικές θυσίες, αλλά είναι ο σωστός δρόμος στον οποίο όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε».

Είπε δε ότι «θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην αυτοάμυνα της όσο αυτό απαιτείται. Μαζί με τους εταίρους μας πρέπει να είμαστε τόσο ισχυροί ώστε κανείς να μην τολμήσει να μας επιτεθεί».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.