H απλή εργασιακή συνήθεια που σε κάνει πιο έξυπνο, σύμφωνα με την επιστήμη

H απλή εργασιακή συνήθεια που σε κάνει πιο έξυπνο, σύμφωνα με την επιστήμη

Η ζωή στο γραφείο μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική. Όλοι θέλουν δεκάδες πράγματα μέσα στην ημέρα κι εσύ τρέχει και δεν φτάνεις. Πολλές φορές κάνεις πράγματα μηχανικά, χωρίς να χρησιμοποιείς καν τη σκέψη σου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος, ούτε σου προσφέρει κάποια επιπλέον γνώση.

Το μυαλό χρειάζεται καθημερινά προπόνηση. Επομένως, πρέπει να του δίνουμε τις σωστές «ασκήσεις», έτσι ώστε να βελτιώνεται και να γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικό. Για να καταφέρεις να βελτιώσεις τις δεξιότητες και τις γνώσεις σου, είναι σημαντικό να αναπτύξεις τις σωστές συνήθειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς στις νευροεπιστήμες, μερικές φορές οι μικρότερες ενέργειες μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά και να προσφέρουν οφέλη που δεν μπορείς καν να φανταστείς.

Όταν είσαι στο γραφείο, λοιπόν, υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να γράφεις με το χέρι και όχι με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, όπως υπογραμμίζει η μελέτη που έκανε το The Bronfenbrenner Center και δημοσιεύτηκε στο Psychology Today.

Η γραφή με στυλό ή μολύβι, όπως γινόταν παλιά όταν ακόμη δεν είχαμε υπολογιστές και κινητά παντού, «διεγείρει τις βασικές εγκεφαλικές συνδέσεις για την κωδικοποίηση πληροφοριών και τη δημιουργία αναμνήσεων», σύμφωνα με την έρευνα.

Με λίγα λόγια όταν γράφεις κάτι με το χέρι, το θυμάσαι πολύ πιο εύκολα. Φυσικά, δεν λέμε ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους υπολογιστές και να αρχίσουμε να γράφουμε τα πάντα με το χέρι. Ωστόσο, μπορείς να κρατάς σημειώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας για τα βασικά πράγματα, που πρέπει να γίνουν, καθώς επίσης να σημειώνεις αριθμούς ή ονόματα για να τα θυμάσαι καλύτερα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE