Σεισμός 8,3 Ρίχτερ. Οκτώ νεκροί, ένα εκατομμύριο κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σεισμός 8,3 Ρίχτερ. Οκτώ νεκροί, ένα εκατομμύριο κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Οκτώ νεκροί από τον σεισμό των 8,3 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και το Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή (Vids)

Η κυβέρνηση της Χιλής αύξησε σήμερα σε οκτώ τον αριθμό των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών που έπληξε την Τετάρτη, τη χώρα.

Οι αρχές είχαν νωρίτερα ανακοινώσει ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Μπούργκος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σοβαρές ζημιές υπέστη το λιμάνι του Κοκουίμπο. Πρόσθεσε, ότι η σεισμική δόνηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί φέτος στον κόσμο.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς ισχυρά κύματα έπληξαν τις παραθαλάσσιες πόλεις της χώρας μετά τη δόνηση, ενώ είχε εκδοθεί και προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία λίγες ώρες αργότερα ήραν οι αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE