ΥΠΑΝ: Δεν απέσυρε το βιβλίο με αναφορά σε ομόφυλη οικογένεια - Ποιος έλαβε την απόφαση

ΥΠΑΝ: Δεν απέσυρε το βιβλίο με αναφορά σε ομόφυλη οικογένεια - Ποιος έλαβε την απόφαση

Δεν απέσυρε κανένα βιβλίο, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε σχέση με περιστατικό που σημειώθηκε σε Νηπιαγωγείο, με την απόσυρση βιβλίου μετά από παράπονο γονέα.

Σε ανάρτησή του από τον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), το Υπουργείο απαντά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν "προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου/ενδιαφερόμενης και προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων", σημειώνοντας ότι "το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν απέσυρε κανένα βιβλίο!".

Προσθέτει ότι το εν λόγω παραμύθι είχε αγοραστεί για τη βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου από τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και οι ίδιοι αποφάσισαν να το αποσύρουν.

Λέει ακόμη ότι το ΥΠΑΝ έχει ξεκάθαρη παιδαγωγική άποψη, την οποία δήλωσε πρόσφατα στην περίπτωση του βίντεο που χρησιμοποιήθηκε σε τάξη. "Οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι να ακολουθούν το Αναλυτικό Πρόγραμμα του κάθε μαθήματος και σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να αξιοποιούν ελεύθερα υλικό για αμφιλεγόμενα ζητήματα ακολουθώντας προσεκτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις", αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας: «Είναι ισχυρότερες από ποτέ προηγουμένως» - Το μήνυμα που στέλνει

ΠτΔ για σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας: «Είναι ισχυρότερες από ποτέ προηγουμένως» - Το μήνυμα που στέλνει

Οι σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, οι σχέσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης με την Ελληνική Κυβέρνηση και η σχέση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι ισχυρότερες από ποτέ προηγουμένως, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.