ΗΠΑ: 1,5 δισ. δολάρια στον κολοσσό GlobalFoundries για την παραγωγή μικροτσίπ

ΗΠΑ: 1,5 δισ. δολάρια στον κολοσσό GlobalFoundries για την παραγωγή μικροτσίπ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να χορηγήσουν 1,5 δισ. δολάρια στον αμερικανικό κολοσσό ημιαγωγών GlobalFoundries προκειμένου να δώσουν ώθηση στην τοπική παραγωγή μικροτσίπ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Με βάση τους όρους της προκαταρκτικής συμφωνίας που αποκαλύφθηκε από το υπουργείο, η χρηματοδότηση της εταιρείας έχει ως στόχο «να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αλυσίδας ανεφοδιασμού και να ευνοήσει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ» στην παραγωγή ημιαγωγών. Ένας από τους στόχους είναι επίσης να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Τα χρήματα προορίζονται για την κατασκευή νέων εργοστασίων και την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων στη Νέα Υόρκη και στο Βερμόντ. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις σημείωσε στην ίδια ανακοίνωση ότι με τον τρόπο αυτό «θα δημιουργηθούν χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εδώ στις ΗΠΑ».

Ο τομέας των ημιαγωγών, στον οποίο κυριαρχεί η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC, προσπαθεί ακόμη να ξαναβρεί τις ισορροπίες του, αφού επλήγη σφοδρά από την πανδημία της Covid-19, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσουν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού στην Ασία. Αρνητικό ρόλο έπαιξαν επίσης ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές εντάσεις που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Η μεγάλη ζήτηση εκ μέρους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξάνει τις πιέσεις στην παραγωγή μικροτσίπ, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου. Στην Κύπρο αναμένεται η στήριξη και από την Ολλανδία αλλά και η βρετανική φρεγάτα που άρχισε το ταξίδι της το απόγευμα της Τρίτης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ