Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε ορισμένα σημεία του μετώπου

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε ορισμένα σημεία του μετώπου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 19/2 ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» σε ορισμένα σημεία του μετώπου, στις περιοχές όπου έχουν συγκεντρωθεί οι ρωσικές δυνάμεις, και το απέδωσε αυτό στο γεγονός ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται τις καθυστερήσεις στην παράδοση βοήθειας στη χώρα του.

«Υπάρχει τώρα μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε πολλά μέρη της πρώτης γραμμής, εκεί όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό των εφεδρειών τους» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το μέτωπο στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Οι Ρώσοι «εκμεταλλεύονται τις καθυστερήσεις στην παράδοση βοήθειας στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Οι ελλείψεις στο πυροβολικό, η ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα στο μέτωπο και για όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE