ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους της Γαλλίας – Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων

Απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους της Γαλλίας – Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων

Μια απεργία των ελεγκτών σιδηροδρόμων στη Γαλλία προκαλεί σήμερα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων και αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, εν μέσω των χειμερινών διακοπών, παρότι θα διατηρηθούν τα δρομολόγια των τρένων με προορισμό θέρετρα για σκι.

Η κυκλοφορία των τρένων «διαταράσσεται σοβαρά» από την Πέμπτη 20:00 (7:00 μ.μ. GMT) και μέχρι τη Δευτέρα 8:00 π.μ. (7:00 π.μ. GMT), προειδοποίησε η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων. Οι υπηρεσίες έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ στις γραμμές υψηλής ταχύτητας και έχουν «διαταραχθεί» για τα ευρωπαϊκά δρομολόγια, όπως το Eurostar.

Ποιες γραμμές επηρεάζονται

Ορισμένες γραμμές επηρεάζονται περισσότερο, όπως το Παρίσι-Μπορντό, όπου πάνω από το 60% των δρομολογίων ακυρώνονται, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu. Οι πελάτες, που ενημερώθηκαν την Τετάρτη με SMS και email, ενθαρρύνονται να αναβάλλουν το ταξίδι τους.

Αυτή η απεργία, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία μιας άτυπης συλλογικότητας ελεγκτών, εισήγαγε εκ νέου τη συζήτηση για το δικαίωμα στην απεργία σε ορισμένες περιόδους του χρόνου. Ήδη, η γαλλική δεξιά στη Γερουσία προετοιμάζει ένα κείμενο, το οποίο θα απαγορεύει την κήρυξη απεργίας κοντά στις επίσημες αργίες και τις «δύο πρώτες και δύο τελευταίες ημέρες» των σχολικών διακοπών.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, από την πλευρά του, εξέφρασε τη λύπη του για «μια μορφή συνήθειας, κάθε φορά που υπάρχουν διακοπές, να ανακοινώνεται απεργία» από τους σιδηροδρόμους. «Οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι η απεργία είναι δικαίωμα», αλλά «επίσης ότι η εργασία είναι καθήκον», είπε την Τετάρτη.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top