Συνεδρία για οπαδική βία: Συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων

Συνεδρία για οπαδική βία: Συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2024, υπό την Προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη, η δεύτερη συνεδρία της επταμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2023 με όρους εντολής την παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, και την υποβολή εισηγήσεων για την περαιτέρω ενίσχυση και εμπλουτισμό τους.

Κατά τη συνεδρία, όλα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν στην ανάγκη για την άμεση υλοποίηση όλων των βελτιωτικών έργων και τεχνολογικών αναβαθμίσεων  των συστημάτων ασφάλειας σε όλα τα στάδια, σύμφωνα με τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας και κατά τρόπο ώστε, η κάρτα οπαδού, η οποία αναγνωρίζεται από όλους ως πολύ χρήσιμο εργαλείο, να καταστεί πλήρως εφαρμόσιμη. Αναγνωρίστηκε ότι το κόστος υλοποίησης των έργων αποτελεί εμπόδιο για τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές των σταδίων, σε κάθε όμως περίπτωση, θα πρέπει να εξευρεθούν οι λύσεις στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους οργανωμένους και γνήσιους οπαδούς, αναγνωρίστηκε ότι αυτοί έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και προστατευμένου πλαισίου για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και αθλητικών εκδηλώσεων, στη βάση καλών πρακτικών που ακολουθούνται στο εξωτερικό. 

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής χαιρέτισαν την απόφαση της ΚΟΠ για κωδικοποίηση των ποινών που προνοούνται στους πειθαρχικούς της Κανονισμούς, καθώς και την ανάγκη για αυστηρή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους από τον Αθλητικό Δικαστή καθώς επίσης γενικότερα χαιρέτησαν την αποφασιστικότητα του κράτους για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE