Χρυσά αντικείμενα 10 καρατίων σύντομα στην κυπριακή αγορά

Χρυσά αντικείμενα 10 καρατίων σύντομα στην κυπριακή αγορά

Χρυσά αντικείμενα 10 καρατίων θα διατίθενται στην κυπριακή αγορά με βάση νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και προωθείται στην Ολομέλεια.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή από τον Οργανισμό Σήμανσης Αντικειμένων και Πολύτιμων Μετάλλων, με το νόμο προστίθεται η κατηγοριοποίηση του χρυσού 10 καρατιών, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο της χρυσοχοΐας να φέρει νέα προϊόντα στην αγορά και να δώσει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Παράλληλα με τροποποίηση του νόμου δίνεται η δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένο λειτουργό του Οργανισμού να επιδίδει το εξώδικο πρόστιμο που αφορά διάπραξη αδικημάτων που αφορούν την πώληση αντικειμένων από πολύτιμα μέταλλα, ενώ προηγουμένως έπρεπε να επιδοθεί μέσω αστυνομικού ή δικαστικού επιδότη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του επικρότησε την προσθήκη μιας επιπρόσθετης κατηγορίας χρυσού που θα μπορεί να διατίθεται στους καταναλωτές σε χαμηλότερες τιμές. Είπε επίσης ότι η πρόνοια για εξώδικη ρύθμιση αδικημάτων πατάσσει τη γραφειοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διχασμένη η πολιτική ηγεσία για τη μορφή λύσης του Κυπριακού - Έντονες επιφυλάξεις ενόψει πενταμερούς διάσκεψης- Διαφωνίες και για το πλαίσιο Γκουτέρες

Διχασμένη η πολιτική ηγεσία για τη μορφή λύσης του Κυπριακού - Έντονες επιφυλάξεις ενόψει πενταμερούς διάσκεψης- Διαφωνίες και για το πλαίσιο Γκουτέρες

Στο ίδιο έργο θεατές, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινοβραδινής συζήτησης των κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, υπό το κεφάλαιο Δ’ ύστερα από εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλου Μυλωνά.

BEST OF TOTHEMAONLINE