Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταδικάστηκε για τον θάνατο 49χρονου από περιτονίτιδα πριν από επτά χρόνια

Θεσσαλονίκη: Γιατρός καταδικάστηκε για τον θάνατο 49χρονου από περιτονίτιδα πριν από επτά χρόνια

Γιατρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για τον θάνατο 49χρονου από περιτονίτιδα πριν επτά χρόνια στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο άτυχος ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και υπέστη διάτρηση εντέρου.

Η σύζυγος 49χρονου δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς έχασε τον άντρα της. Τον Μάιο του 2017 εισήχθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να εξεταστεί για πέτρα στη χολή όμως ύστερα από ενδοσκόπηση υπέστη τρώση δωδεκαδακτύλου σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο 49χρονος κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η υπόθεση έφτασε επτά χρόνια αργότερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον γαστρεντερολόγο σε φυλάκιση 28 μηνών, με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο γιατρός, που αρνήθηκε ότι η ενδοσκόπηση προκάλεσε την τρώση του εντέρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Η ομιλία Τραμπ στο Νταβός - Στη σκιά των απειλών για τη Γροιλανδία

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Η ομιλία Τραμπ στο Νταβός - Στη σκιά των απειλών για τη Γροιλανδία

Μετά από καθυστέρηση στο ταξίδι του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Νταβός της Ελβετίας, όπου απευθύνεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ενώ θα έχει συναντήσεις με ηγέτες κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE