Πρόβλημα με πτήσεις στη Γερμανία: Απεργεί το προσωπικού εδάφους της Lufthansa - Πότε θα λήξει

Πρόβλημα με πτήσεις στη Γερμανία: Απεργεί το προσωπικού εδάφους της Lufthansa - Πότε θα λήξει

Απεργεί από τις 04:00 τα ξημερώματα το προσωπικό της Lufthansa, με την συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di να επισημαίνει πως στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις πάνω από τους μισούς εργαζόμενους, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες εκτιμάται ότι επηρεάζονται σήμερα, ενώ στην 27ωρη απεργία συμμετέχουν ακόμη εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Βερολίνου και του Αμβούργου. Ομαλά διεκπεραιώνεται το πτητικό πρόγραμμα στο Ντίσελντορφ. Συνολικά, η Lufthansa έχει ήδη ακυρώσει περίπου το 80-90% των περίπου 1000 πτήσεών της που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία κάλεσε τους πελάτες της Γερμανία: Σε εξέλιξη η απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa – Ακυρώνονται τουλάχιστον 800 πτήσεις, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό εδάφους για να τους εξυπηρετήσει. Όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν εντός Γερμανίας και μπορούν να φθάσουν στον προορισμό τους σιδηροδρομικώς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τον σκοπό αυτό το αεροπορικό τους εισιτήριο.

Η απεργία λήγει αύριο στις 07:10, ωστόσο η κίνηση δεν αναμένεται να εξομαλυνθεί πριν από την Παρασκευή. Από τις κινητοποιήσεις δεν επηρεάζονται οι πτήσεις των υπόλοιπων εταιριών του Ομίλου της Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian και Brussels Airlines.

Στην εν εξελίξει συλλογική διαπραγμάτευση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις 12,5% στους μισθούς ή τουλάχιστον 500 ευρώ μηνιαίως και εφάπαξ «αποζημίωση πληθωρισμού» ύψους 3000 ευρώ. Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE