Νέα γκάφα Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Μακρόν με τον πεθαμένο Μιτεράν - Είπε ότι συναντήθηκε μαζί του

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Μακρόν με τον πεθαμένο Μιτεράν - Είπε ότι συναντήθηκε μαζί του

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν έχει υποπέσει σε αρκετές γκάφες με αποτέλεσμα να γίνει viral. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1996 αλλά και τη Γαλλία με τη Γερμανία.

Στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του την Κυριακή στο Λας Βέγκας ο κ. Μπάιντεν περιέγραψε την αντίδραση που είχε ο Γάλλος ομόλογός του σε μια ομιλία σε συνάντηση της G7 το 2021.

«Αμέσως μετά την εκλογή μου πήγα σε μια σύνοδο της G7. Κάθισα και είπα: "Η Αμερική επέστρεψε!" Κι ο Μιτεράν από τη Γερμανία – εννοώ από τη Γαλλία, με κοίταξε και λέει: “ξέρετε, τι, πώς, για πόσο καιρό επέστρεψε;», είπε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Οι υποστηρικτές του μπορεί να έμειναν άναυδοι με αυτά άκουγαν αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Τον κοίταξα και τότε η Γερμανίδα καγκελάριος μου είπε: Τι θα έλεγες, Πρόεδρε, αν έπαιρνες αύριο τους Times του Λονδίνου και διάβαζες: Χίλιοι άνθρωποι εισέβαλαν στη Βουλή των Κοινοτήτων, γκρέμισαν πόρτες, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν για να σταματήσουν οι εκλογές του πρωθυπουργού. Τι θα έλεγες;» είπε ο Μπάιντεν στους υποστηρικτές του, κάνοντας σύγκριση με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μπερδεύει τον κ. Μακρόν με τον Μιτεράν. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2022.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέες συσκέψεις την Τρίτη για τον αφθώδη πυρετό μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό

Νέες συσκέψεις την Τρίτη για τον αφθώδη πυρετό μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό

Νέα σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα για αξιολόγηση της κατάστασης γύρω από τον αφθώδη πυρετό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση με τις αγροτικές οργανώσεις για ενημέρωση και συντονισμό των επόμενων ενεργειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE