Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Ολγκίν - Επανέλαβε τη στήριξη του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Ολγκίν - Επανέλαβε τη στήριξη του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Τη νέα προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των επαφών της με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξή του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νωρίτερα, η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, που τόνισε ότι η η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, χαρακτήρισε απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE