Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο ELN παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλους 6 μήνες

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσαν σήμερα στην Αβάνα πως συμφώνησαν να παρατείνουν την ισχύ της συμφωνίας αμοιβαίας κατάπαυσης του πυρός, που εφαρμόζουν από τον Αύγουστο, για έξι μήνες.

«Συμφωνούμε να παρατείνουμε από τις 00:00 της 6ης Φεβρουαρίου για εκατόν ογδόντα ημέρες την αμοιβαία, εθνική και προσωρινή κατάπαυση του πυρός», αναφέρει έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα δυο μέρη, στο οποίο ο ELN, επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, δεσμεύεται επίσης να «διακόψει» τις απαγωγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν τον ερχομό Γκουτέρες στην Κύπρο τα Ηνωμένα Έθνη - Συναντά ΠτΔ και Έρχιουρμαν

Ανακοίνωσαν τον ερχομό Γκουτέρες στην Κύπρο τα Ηνωμένα Έθνη - Συναντά ΠτΔ και Έρχιουρμαν

Την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE