ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραμματεία ΔΗΚΟ: Βλέπει σήμερα τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Γραμματεία ΔΗΚΟ: Βλέπει σήμερα τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Η χθεσινή κοινή συνεδρία της γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ μπορεί να είχε ως μοναδικό στόχο τις εκκρεμότητες σε ότι αφορά στις τοπικές εκλογές αλλά και για το πώς προχωρά το κόμμα με τα ψηφοδέλτια στις Ευρωεκλογές, ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη συνεργασία που θα πρέπει να έχει το ΔΗΚΟ, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Αυτό το οποίο τόνισαν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, είναι το γεγονός πως το ΔΗΚΟ απουσιάζει από τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το ίδιο το κόμμα να πληρώνει το κόστος, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό όφελος. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζητά από τα κόμματα της συγκυβέρνησης να τον στηρίξουν στη βουλή, ψηφίζοντας τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Αυτό όμως που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει τους Αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν, αλλά και οι διορισμοί στα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Κατά τη συνάντηση  αναμένεται να συζητηθούν τρόποι στενότερης συνεργασίας και συντονισμού, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Στο ΔΗΚΟ γνωρίζουν άλλωστε καλά, πως στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα διαφανούν τα κέρδη και οι ζημιές από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top